

ALL PARTY PARLIAMENTARY GROUP

Ethics and Sustainability in Fashion

All-Party Parliamentary Group for Ethics & Sustainability in Fashion The Uighur Crisis Agenda

Wednesday 17th March 2021 (10:00 AM-12:00 PM) Video Call with Zoom Dial-in

Chairs: Baroness Lola Young of Hornsey and Catherine West MP

Speakers:

 Dr. Kate Ferguson - Co-Executive Director and Head of Research and Policy at Protection Approaches
Louisa Greve - Director of Global Advocacy at Uyghur Human Rights Project
Christina Hajagos-Clausen - Textile and Garment Industry Director at IndustriALL Global Union
Penelope Kyritsis - Director of Strategic Research at Worker Rights Consortium
Rahima Mahmut - U.K. Project Director at World Uyghur Congress

Overview of Session:

Fashion Roundtable is seeking evidence for their policy paper on "Cleaning Up Fashion." The session will focus specifically on the Uighur Crisis and the broader issues of labour exploitation, modern slavery, opaque global value chains and the policy and legislative action that the Government and Firms in the UK can take to mitigate suffering in Xinjiang.

| Item | Length | Time | |
|--|---------|-------|--|
| 1. Introduction | 5 mins | 10:00 | |
| Introduction by Co-Chairs of the APPG for Ethics & Sustainability in Fashion Baroness Lola Young of Hornsey and Catherine West MP | | | |
| 2. What is happening in Xinjiang? - Rahima Mahmut | 15 mins | 10:05 | |
| | | | |
| 3. Xinjiang, Cotton, and the Global Textiles Industry - Christina Hajagos-Clausen | 15 mins | 10:20 | |
| | | | |
| 4. An International Response: A Path Forward for the International Community - Louisa Greve | 15 mins | 10:35 | |
| | | | |

| 5. Domestic Action: Policies and Legislation the UK Government can Introduce to Mitigate Suffering in Xinjiang - Dr. Kate Ferguson | 15 mins | 10:50 | |
|---|---------|-------|--|
| | | | |
| 6. Are state-centric approaches enough?: Culpability and Responsibility in Private Enterprise - Penelope Kyritsis | 15 mins | 11.05 | |
| | | | |
| 7. Questions and Comments | 30 mins | 11:20 | |
| Chaired by the Co-Chairs | | | |
| 8. Closing of the Session | 5 mins | 11:50 | |
| Closing remarks and acknowledgements, end Zoom meeting by 12:00 | | | |